fredag 19 november 2010

Julstämning i Gripsnäs!

Hej på er!
Det har varit julstämning i förskolan denna vecka och vi har sjungit vackra julsånger så det bara ekat i taket.  Vi har också pysslat mycket med datorerna och bekantat oss mera med geometriska former. Vi har även tagit en taxitur till rymden med datorns hjälp... Hösten börjar så småningom ta slut och barnen har fått jobba med de sista höstuppgifterna. En dag var vi ute och tittade på olika lavar och mossor. Det var spännande.
På torsdagen hade vi stationsövningar tillsammans med Tigrarna. Det var härligt att se hur bra eleverna samarbetade med varandra och hur duktigt och effektivt de jobbade. Vi varvade ner på fredagen och tittade på en julfilm tillsammans med Tigrarna. Det blev en väldigt mysig fredagsmorgon, och vad är inte bättre än att se båda förskoleklasserna glada och lyckliga så tidigt på morgonen! I och med att julen närmar sig med stormsteg så har även rollerna till jultablån fördelats. Jag ser framemot julfesten när barnen får visa upp detta julspel för föräldrarna! 
Summa summarum, en riktigt trevlig och effektiv vecka på många sätt. Nu är det snart helg igen. Hoppas den kalla vinden lägger sig så barnen vill vara ute mycket och leka. 
Trevlig helg!
Veckans bilder:


Stationsövningen, bygga höga torn!


Här har vi stolta elever. De har byggt ett riktigt konstverk.

 
Tigrar och Leoparder byggde detta fina torn.


Tre glada Leoparder poserar för kameran.


Två glada Leoparder till!


Ja som ni ser så har vi helt enkelt kul i klassen...


En Tiger och en Leopard läser fokuserat i sina böcker.


Stationsövningen, förklara bilder för varandra.

 

Stationsövningen, hitta stora och små bokstäver...
Eleverna väntar med spänning på vilken film de ska få titta på!


1 kommentar:

  1. Roligt att se så många bilder!
    Spännande med julspelet, när blir det?
    /Bernadinas mamma, Cicki

    SvaraRadera