fredag 11 mars 2011

Sportig vecka för Gripsholmsskolan!

Hejsan!
Veckan inleddes med att Maria direkt fick hoppa in som vikarie för mig. Hon och eleverna hade åstadkommit ett alldeles fantastiskt pyssel på måndagen. Elevernas berättelser på väggen om planeten Jupiter hade mitt i allt fått en rubrik med rymdraketer och med alla möjliga små finesser på! I slutet av förra veckan gjorde eleverna för övrigt kort åt klassmormor Anita som fyllde år på måndagen. Eleverna grattade henne och gav henne en överväldigande mängd med kort och kärlek. Klassmormor svarade med att bjuda barnen på goda bakelser. På tisdag var det vardag igen och eleverna fick nya datapar och gå-kompisar. Det är bra att byta par emellanåt så att alla kan jobba med alla i klassen. På engelskan har vi pratat om vilda djur och djur på farmen. Eleverna gjorde sedan uppgifter som hörde till temat. Engelskan har tagit ett stort kliv framåt för alla, och det är kul.
Torsdagen blev mycket spännande då den nya eleven Ida var på besök hos oss. Klassen tyckte det var roligt att träffa henne och var ivriga att visa henne olika spel på datorn (vi jobbade med datorn den lektionen). Jag ser fram emot att hon ska börja i vår klass, hon kommer att passa in alldeles utmärkt! På torsdagen inledde vi också addition med lite större tal, vilket vi kommer att fortsätta med i nästa vecka. 

Veckan avrundades på ett mycket trevligt sätt då hela Gripsholmsskolan ställde sig i skidspåret för att ta sig an en verklig utmaning. Eleverna skidade 2,5km i golfbanans skidspår och jag måste verkligen ge leoparderna en stor eloge för detta! De kämpade stenhårt och visade än en gång för mig var skåpet skall stå och hur duktiga de faktiskt är. Jag fick känna mig riktigt stolt idag. Vädret var ju inte illa det heller, solsken, varmt och glittrande hårdsnö. Man kan inte bli annat än glad av sånt. Nästa vecka blir det många nya spännande inslag. Ha det så bra tills dess!

Mvh, Staffan 


Några bilder från veckan:
 
Koncentration och noggrannhet är det som krävs då vi 
jobbar med engelskan...

        
På ett perfekt led i riktning golfbanan!

           
Ett glatt humör är viktigt om man ska åka ett Vasalopp. 

        
... vilket andra också tyckte!

         
Men det är inte lätt att hållas kvar på skidorna alla gånger... 
Ingen fara dock, barnen är suveräna på att ta sig upp igen! 

1 kommentar: