torsdag 2 april 2015

Glad Påsk!

Hej!

Om några timmar så är det dags för påsklov för elever och personal.
Leopardklassen har haft besök av olika bakterier under veckan och eleverna har turats om att vara sjuka. Jag hoppas att alla tillfrisknar under lovet.
I övrigt så har veckan präglats av bus då första april inföll på en skoldag. Klassens klocka visade att eleverna skulle ut på rast när eleverna nyligen kommit in i klassen. Tavlan hade fått ett märkligt budskap och kartböckerna låg på elevernas bord. 

Själv så informerade jag eleverna om att Gripsholms slott kommer att täckas in i vit plast under sommaren. Det vita plastet ska skydda tegelstenarna medan de genomgår en reparation. Under plastet kommer de även att odla bananer och kokosträd. Eleverna undrade direkt om de fick ta bild av slottet innan de plastar in det. Vid slutet av dagen fick eleverna dock veta sanningen om att slottets tegelstenar mår bra och att de inte kommer att genomgå någon reparation. Men det var ju lite synd att det inte blev något av banan- och kokosträden. ;)

Här kommer veckan i bilder:

 
På bildlektionen har eleverna målat på tavlor. På svenskalektionen har vi bland annat skrivit om verb på våra datorer samt jobbat i vår arbetsbok.

På torsdagen besökte vi kyrkan för att ta del av svaren till några frågor som elever ställt. 
Frågorna bestod av t.ex. varför vi firar påsk och om prästen tror att häxor flyger till Blåkulla.

Under rasterna har några elever åkt skateboard.


Glad Påsk till er alla!

Vi ses igen vecka 16!

Linda och Felix

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar