tisdag 16 juni 2015

Tack för ALLT!

Hej!

Då har vi kommit till sista blogginlägget för i år. 
Efter den fina skolavslutningen blev jag uppvaktad av mina fina elever och elevers föräldrar med vackra ord, gåvor och spex. 
STORT TACK TILL ER ALLA FÖR ALLT! <3

Sedan skolan slutade så har vi lärare planerat och ställt i ordning inför hösten. För min egen del blev det att städa undan så att Leopardernas nya lärare ska få plats. Medan jag städade undan funderar man en hel del över de fem (!) fina åren man haft på Gripsholmsskolan. 

Jag minns när jag träffade Nina i Åbo, Finland, på arbetsintervju. 
Jag minns när jag första gången kom till Mariefred och tänkte var är Emil, Pippi och barnen i bullerbyn. Vilken idyllisk plats skolan ligger på!
Jag minns första mötet nere vid Näset med alla 2004 födda eleverna.
Vi promenerade den vackra vägen till maten. När första snön kom tog det extra lång tid att ta sig till maten då alla elever gärna hoppade i snödrivorna. Även fröken hoppade en gång. För snödrivorna såg onekligen lockande ut och vem dras inte med i 6 åringarnas fantasi en sådan vinterdag.
Vi har jobbat i många klassrum under åren men även i korridorer. En brandtrappa skulle byggas och medan vi jobbade i korridoren insåg jag att det går att ha undervisning var som helst! Det blev lite av ett äventyr för eleverna och jag. :)
Under ett år skrev vi i personalen en bok tillsammans. 
John Steinberg besökte mig och Leoparderna och filmade oss en eftermiddag.
Sommar och vinterexpeditioner, bondgårdsbesök, Romme, friidrottsdagar, Gripsholmsslott och Stafettkarnevalen är några av de aktiviteter jag upplevt med elever, kolleger och elevernas föräldrar på Gripsholmsskolan. 
Inget av detta skulle vara möjligt utan ett helt gäng underbara kolleger som ordnar, hjälper till eller ställer upp i vått och torrt! <3

Men sedan kommer vi till det finaste en skola har. 
Eleverna.
Oavsett allt jag varit med om, gjort eller upplevt, så är det eleverna jag kommer att minnas bäst!
Att ha fått lära/guida dem allt från att läsa till att skriva egna texter, se hur de tänker när de räknar, uppleva "jag kan inte" till "det här är ju lätt", hur elever nyfiket lyssnar när jag berättar om t ex spännande historia eller religion, hur eleverna utbrister i ett NEJ när jag säger att vi måste städa undan efter bildlektionen, att ha sett hur eleverna utvecklat sitt inre, hur elever fått blomstra ut och hittat sig själv, att se hur elever överkommit rädslor av olika slag, att de börjat bli bekväma inför publik och vågar bjuda på sig själv, att ha fått se hur motoriken utvecklats från förskoleklass till idag, att ha fått vara där när eleverna varit ledsna, fått prata med dem och fått dem att le igen. DET kära ni, är stunder man minns och som jag kommer att bära med mig. <3

Nu väntar nya äventyr för både Felix, mig och Leoparderna!

Kom ihåg: "Jag vill, jag vågar, jag kan"


Vi har mötts och vi ska skiljas. 
Men vi säger på återseende!

Bilder:
Flitiga elever

Elevernas uppfinningar som ska skydda ägg.


SommarexpeditionMatgrupper

Kompisar! :)Glada och duktiga Leopardpojkar!

Via ferrata


Modig Leopardtjej som vågar sig ut i det kalla vattnet för att bada.Roliga 45.
Här framför eleverna en teater.

Roliga gåtor.

Ulf och jag halade ner flaggan på Sveriges nationaldag och samtidigt konstaterade vi att nu är skolåret snart slut.

Inför skolavslutningen.Koreografi.

MAS wrestling.
VM bronsmedaljören Roland instruerar oss i reglerna.
Skolavslutningen.
Så otroligt roligt med stor publik. 

Både mina gamla elever och min nuvarande klass uppförde ett dansnummer som vi övat in under två veckor. Vilket härligt gäng att jobba med! Ni var fantastiska!Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar