fredag 14 januari 2011

Vi är igång igen!

Hejsan!
Den första veckan har varit väldigt trevlig på många sätt. Jag fick genast känslan av att eleverna vuxit efter jullovet. De känns så lugna på något sätt. Skolan var inte längre något nytt fenomen för dem när de kom tillbaka efter julen, utan nu visste de vad den handlade om och de kände sig trygga. Vi har pysslat rätt mycket denna vecka, mycket med planeter. I engelskan har de också fått lära sig om vad familjemedlemmarna heter. Denna vecka har vi även diskuterat romarriket, som introduktion till en film som utspelade sig på just den tiden. Det är bra för eleverna att få öva upp sin tidsuppfattning och genom film får barnen även den visuella biten tillfredsställd. Vi hade också en trevlig läsestund på torsdagen. Förutom detta har det blivit mycket självständigt arbete med bokstäver och matte. Datorn har vi också haft fram. Barnen tyckte bland annat att det var jättekul att skapa en egen melodi på musiklektionen. Men vi har också räknat en del på den, vilket är viktigt. Många barn har för övrigt blivit väldigt duktiga på att läsa, vilket är kul! Läsepåsen ger goda resultat om man bara orkar hålla upp takten! Så tack för goda läsestunder med era barn, ni gör ett toppenjobb. I nästa vecka blir det mera fokus på universum och mycket bokstäver och matematik. Vi är igång igen, och det har börjat riktigt bra. 
Trevlig helg på er!
Mvh, Staffan 

Veckans bilder:

Glada gossar äntligen tillbaka på skolgården!Glad och rätt klädd i det vackra vintervädret är det som gäller. Snöhögar är bland det roligaste som finns på vintern tycker många. 


Aktivt arbete i klassen pågår...


Då klipper man och klistrar en hel del, vilket är kul. Jag är säker på att de kan familjemedlemmarna på engelska framöver!

Vi skapar egen melodi på datorn.


Fokuserat och en ton i taget...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar