fredag 17 december 2010

Vi närmar oss jullov!

Hej!

Veckan inleddes med Luciatåget uppe vid Viken. Det var högtidligt och trevligt program de hade att bjuda på. Eleverna satt alldeles tysta och fascinerade medan de tittade på de vitklädda eleverna som bjöd på en bred och stämningsfull julrepertoar. Direkt efter detta gick Vasalopps-inspirerade Lusseloppet av stapeln. Det blev en mycket fin tillställning i det vackra vintervädret. Solen lyste, perfekt skidväder och en hurtig start på sista veckan före jul. Ulrika och Stefan lottade sedan ut julklappar till eleverna, som eleverna själva gjort sig förtjänta av genom att få en lott för varje varv de skidade runt Apotekarängen.  
På torsdagen samlades alla elever på skolan i Jöns Jakobs restaurang för att överraska vårt matbiträde Hilppa, som jobbade sin sista dag på fredagen. Eleverna sjöng för henne och betedde sig utmärkt trots många barn på liten yta. Hilppa blev väldigt glad och de övriga i restaurangpersonalen bjöd alla elever på varm korv med bröd och dricka. Gott... Vi kommer att sakna hennes varma bemötande mot oss lärare och elever i vår stressade vardag. Efteråt samlades förskolan i treornas klass för att lyssna på julkalendern. Treorna presenterade också otroligt fina arbeten för förskolebarnen, som de gjort på datorn. Vi tackar för den trevliga stunden!
På fredag tittade Leoparderna på en film om rymden och hade den sista leksaksdagen före jullovet. Endast tolv stycken elever hade lyckats hålla sig friska i klassen. Vintern och den blöta snön har tydligen alltid den här effekten. Det blev i alla fall en avslappnad och trevlig avslutning på veckan.  
Nu är det bara julfesten och pysseldagen kvar. Jag vill önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! Vi ses igen i januari med nya friska tag. Sköt om er!
Staffan   
Veckans bilder:


Lucia var stämningsfullt på måndagen.


Lusseloppet blev en riktig succé i det perfekta skidföret.


Efteråt lottades julklappar ut till eleverna.


Kan man vara mera omtyckt än klassmormor? Bedöm själva!


Vi avslutade veckan med att se på en trevlig film om rymden.God Jul och Gott Nytt År 
ö: Staffan!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar