fredag 11 februari 2011

Livet i Gripsnäs

Hej!
Det är fredag och jag tänkte berätta lite om vad vi har pratat om den här veckan. På måndag läste barnen serietidningar om rymden, diskuterade med varandra vad som hände på bilderna och avslutade med att skriva en kort text om något intressant de läst om på datorn. På tisdag började vi dagen med att berätta om alla hjärtans dag, som vi även kommer att fira på skolan på måndag. Förskoleklasserna har förberett ett mycket trevligt program för resten av skolan att ta del av i nästa vecka. 
På tisdagen hade vi också engelska, och eleverna utökade sina sifferkunskaper ända upp till tjugo! Några elever är så ivriga att de har börjat kräva en direkt utvärdering av vad de lärt sig efter varje engelska lektion. Då kan jag t.ex. fråga eleverna vad talet arton är på engelska innan de går ut - och de ger mig svaret och får gå ut på rast. Det är ingen dålig idé de har föreslagit, eftersom man då verkligen befäster det man lärt sig. Observera att alla naturligtvis släpps ut på rast även om de säger fel. Då rättar jag bara dem och de kanske minns nästa gång. 
På onsdagen fick eleverna namnge sin fantasiplanet som de gjort på småslöjden. De skulle också skriva en kort text och berätta om sin planet. Det blev fantastiskt bra! De ville själva sätta upp arbetet på väggen i klassen. Skrivandet på dator blir allt mer och mer utvecklat. Eleverna får allt lättare att hitta tangenterna, vilket är kul. På torsdag repeterade vi engelska numror och gick runt i klassen och övade olika hälsningsfraser. Efter det fick eleverna en läsuppgift och sedan följde ett längre idrottspass. Vi avslutade dagen med ett hejdundrande rymdkalas med sång och lekar i klassen. På fredag morgon pratade vi mycket om vänskap inför vändagen och övergick småningom till matte. Vi laborerade med multilink-klossar och övade addition. Spännande tyckte eleverna. Efter idrottspasset gjorde vi roliga dataövningar och avslutade veckan med en trevlig spelstund. 

Hoppas alla överlever snökaoset och får en riktigt fin helg tillsammans med barnen. Passa på att skida, man vet aldrig när snön smälter börjar smälta igen :)

Mvh Staffan 
Bilder från veckan:


En mycket glad leopardtjej jobbar på.


Två leopardgossar hjälper varandra att skriva på datorn.

Efter att man skrivit ska är det också 
mycket jobb med att rita en bild till texten.

Men ibland kan man ta det lugnt och se på 
spännande och lärorika filmer också!


Byggarglädje vid det första bordet. Här är det multilink-klossar 
och addition som är på gång. 

Fredagens stora snömassor var jätteskoj att leka i för barnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar