fredag 4 februari 2011

Veckan som gått...

Hej!
Den här veckan har det varit mycket fokus på bordsskicket i samband med att barnen äter lunch. Vi har varje dag övat hur man sitter, hur man dukar av efter sig och framförallt hur man äter med kniv och gaffel. Det har gått riktigt bra tycker jag, och barnen städar undan efter sig. På tisdagen hölls föräldramöte i klassen för alla föräldrar. Eleverna visste om detta och vi städade och såg till att allt var snyggt och prydligt inför kvällen. Den här veckan har eleverna också fått jobba med klasskalendern. Eleverna har tagit en bild av sig själva med hjälp av datorns egna webbkamera och skrivit in sitt eget namn och när de fyller år. Först då kalendern är helt klar ska jag visa den i bloggen! Förvaringslådorna i klädhallen har för övrigt fått nya namnlappar på sig och eleverna får det lite lättare att navigera till sin egen låda i fortsättningen.
Engelskan flyter på väldigt bra nu. Vi gick igenom siffror på engelska senast och eleverna har väldigt bra uttal. Det lovar gott inför framtiden! Veckan har innehållit en hel del självständigt arbete i läroböckerna och i pärmen. Det börjar småningom skapas en viss rutin då det gäller att komma igång med det egna arbetet. På fredagen var Davids pappa Fredrik med oss i klassen och fick bland annat vara med om en månlandning och dansa till rymdmusik. 
Det var allt för den här gången. Ha det bra och halka inte som jag gjorde på den blanka isen häromdagen... Det är väldigt halt nu. Vi ses i nästa vecka!
Mvh, Staffan 


Veckans bilder:

Vi bygger siffror med klossar

Marta har en mysig läsestund med barnen efter maten.

Hos klassmormor är det tryggt att sitta. 

Flitigt arbete på gång...

Här var det populärt att jobba som ni kan se.

Man ska vara nöjd över sin räknebok, precis vad denna leopard är.


Tre glada gossar som jobbar och har det trevligt tillsammans.

Man kan också jobba enskilt. Det är viktigt att kunna 
koncentrera sig ordentligt då man håller på med alfabetet.

En fokuserad leopard utför räkneuppgifterna. 

David fick visa pappa hur man jobbar i bokstavsboken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar