fredag 11 november 2011

Veckan efter höstlovet!

Hej!

Efter en paus på två veckor är vi tillbaka på spåret igen. Utvecklingssamtalen är i full gång och jag kan med gott samvete berätta att det överlag skett en positiv utveckling vad gäller elevernas läs- och skrivkunskaper. Det är roligt att se att hårt arbete även ger resultat för eleverna! När det gäller matematik så har det också skett ett upplyft bland eleverna och det ska bli spännande följa deras utveckling även där. Den här veckan har vi tränat på att forma siffror, eftersom många behöver hjälp med att bli lite stadigare på hand. Dessutom är det viktigt att man är noggrann med detta redan från start. För eleverna är det viktigt att de upplever att de kan lyckas både då de läser och skriver.

Eleverna har varit duktiga på att göra farsdags kort denna vecka och att jobba med datorn. Vi har främst jobbat med ett program som man gör egna sagor på. Det gäller att läsa, skriva och sätta in bilder som bygger upp följetången i sagan. Det märks att barnen är ett år äldre nu när jag ser på texterna som växer fram. De skriver längre, mer påhittigt och framförallt mer korrekt nu jämfört med förra året. Dessutom kan många nu också läsa upp det som de själva har skrivit på datorn jämfört med förra året.

På fredagen berättade Freja om sin resa till Egypten för klassen och sedan flyttade vi ut våra lådor till Viken, som blir vår tillfälliga arbetsplats för en kort tid framöver. Eleverna tycker bara det är spännande och vi kommer att fortsätta jobba mycket på datorerna.

Jag tackar för en trevlig vecka och önskar er med dessa bilder nedan en riktigt trevlig helg!

Mvh,

Staffan

Eleverna gör egna sagor på datorn

Problemlösning i matte. Fisktjuven...

I bild gjorde vi en giraff i djungeln denna vecka. 

Freja berättar om sin resa inför de andra eleverna i klassen. 

...Och involverar även andra i hennes presentation!

Vi tränade ordförståelse genom att spela brädspel.

Man väljer själv den svårighetsgrad som passar bäst för paret.

... intar en skön ställning i klassen och börjar jobba. 

Vi har haft en rätt god arbetsro den här veckan, vilket känns bra.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar