fredag 18 november 2011

Nya rutiner på Viken!

Hej på er!

För tillfället så bor Leoparderna i kappsäck, men lyckligtvis har det gått riktigt bra den första veckan i de nya lokalerna. Vi hade ett eget klassrum på övre våningen i Viken och eleverna tyckte bara det var roligt med lite miljöombyte. Eleverna ska ha stort beröm för deras flexibilitet och goda arbetsmoral även om vi inte kunnat vara i vårt egna, trygga klassrum uppe i Flygeln. Det har faktiskt vuxit fram en hel del fördelar med att tvingas bryta det vardagliga mönstret, eftersom eleverna varit tvungna ta större ansvar över sitt material och hela tiden följa med vad som händer och sker. 

Vi inledde veckan med att träna julfestsångerna tillsammans med Delfinerna. Det var väldigt trevligt och samtidigt intressant att få träffa dem på riktigt en första gång. Vi hoppas det blir fler gånger! Eleverna var också duktiga på att sjunga. I matte har det varit mycket fokus på klockan den här veckan. Vi har gått igenom hel- och halvtimmar, kvartar och minuter. Jag tycker det är viktigt att barnen i alla fall till en början får en ungefärlig uppfattning om tid och vad klockan är. Snart kommer vi givetvis också att fördjupa oss i mera exakta klockslag och lära oss mera om minuter och sekunder. Just nu beror det bara på hur utrymmena möjliggör detta framöver. På tisdagen blev det slottsvisning, och denna gång om Gustav Vasas söner. Det är roligt att se hur barnen lever sig in i alla berättelser och faktiskt suger i sig all information som kommer. Gripsholms slotts historia är väldigt intressant, spännande och lärorikt för eleverna, men också för mig själv! NO har den här veckan kombinerats med svenska och eleverna har bl.a fått skriva fakta om björnen på datorerna. I nästa vecka fortsätter arbetena med nya svenska rovdjur. Det har för övrigt blivit mycket användning av datorerna den här veckan. Nu då datorerna finns så nära till hands så passar vi på och använder dem så mycket som möjligt. Eleverna börjar känna sig mer trygga och säkra med datorerna nu jämfört med ifjol. Dessutom börjar Leoparderna bli rätt smidiga och skickliga då de navigerar på datorns olika program och funktioner.  

De nya tillfälliga rutinerna har även gett ett bra tillfälle för att ha uteskola. Den här veckan har eleverna bl.a. sysslat med division och att dela lika. Vi har också haft olika övningar med enheten meter och kommer i nästa vecka att fokusera mera på geometriska övningar ute. 

En annorlunda, men bra vecka avslutas med flaggan i topp. Vi ses igen nästa vecka! Då blir det nya äventyr i kunskapens tecken :)

Trevlig helg!

Mvh,    
Staffan 

Sångövning med Delfinerna!

Vi övar klockan på datorn...

Aktiva elever läser om björnen och skriver om den på datorn. Vi är
här i vårt tillfälliga klassrum. 

Utematte - dela upp i lika stora högar. Roligt tyckte eleverna! 

Den här gången jobbade vi med stenar och arbetsblad på uteskolan. 

Carl byggde en häftig bil på lunchrasten och fick genast medpassagerare!

Bilder från Halloween festen på skolan!

Eleverna var snyggt maskerade och trivdes bra på festen!

... samtidigt som ett vitt spöke dyker upp på festen.

Svarta kläder inger ett lite läskigt intryck, precis som det ska vara på Halloween!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar