fredag 27 februari 2015

En resa genom Europa

Hej på er!

Nu har vi kommit igång efter en veckas sportlov. 
Många elever kände att de har fått vila och tyckte det har varit skönt att få vara ledig. 
Veckan kördes igång med ett besök av vår nya mentor Helge Antoni, en konsertpianist. Han ska inspirera oss inom musik och han hoppas på många trevliga stunder tillsammans med oss framöver. Det hoppas vi med. På tisdag gav han oss en inspirerande stund med hjälp av musik och berättelser om kända kompositörer. Det blev en snabb resa genom Europa och vi fick även stifta bekantskap med några kompositörers kärleksliv. 

Visste ni att Beethovens kända stycke Fur Elise var dedikerad till en kvinna vid namnet Terese. En kvinna som han aldrig fick tillåtelse att gifta sig med. Varför heter den Fur Elise då? Man menar att Beethovens skrivstil var så otydlig att man läste namnet fel. Detta och mycket mer berättade Helge åt oss och vi fick lyssna till den kända Fur Elise och känna Beethovens kärlekssorger genom tonerna.

Tack Helge! 
Vi ser redan framemot ditt nästa besök!

Vi gjorde en liten undersökning i klassen också.
Vad tycker Leoparderna var det bästa med sportlovet och vad var det bästa med att få komma tillbaka till skolan?
Så här tyckte eleverna:

Maja: 
Det bästa med sportlovet var att vara ledig och att baka till farfar när han kom på besök. Det var också kul att gå på badminton. Det bästa med att vara tillbaka i skolan var att få träffa kompisarna.

Signe: 
Det bästa med sportlov var att åka till Estland och att få ha sovmorgon. Det bästa med att komma tillbaka till skolan var att få träffa kompisar och att vi fick lyssna på Helge Antoni.

Love: 
Det var kul att åka skidor på sportlovet. Det var kul att träffa kompisarna i skolan igen.

Nathan: Sportlov var kul när jag fick mera tid att åka skateboard. Det bästa med att komma tillbaka till skolan var att få träffa kompisarna.

Isaac: 
På sportlovet var det skönt att få vila och inte behöva komma ihåg läxor och att kolla på bio. När vi kom tillbaka till skolan var det kul att få träffa kompisar igen och få inspiration om musik av Helge Antoni.

Vilgot: 
Jag tyckte det var kul att åka skidor på sportlovet. Det var kul att få komma tillbaka till skolan och träffa alla kompisar. 

Amanda: 
Det bästa med sportlovet var att få bort min infektion och att få ligga på soffan och bli serverad. Det var även kul att få kolla på bio. :) Det bästa med att komma tillbaka till skolan var att få träffa kompisarna.

Ida: 
Det var kul att vara hos mormor och morfar samt vara ute hela tiden under sportlovet. Det var roligt att få åka snöskoter och pimpla. Det bästa med att komma tillbaka till skolan var att få träffa alla kompisar.

Robin: 
Det var kul att åka till Åre och åka skidor. Det var kul att få träffa kompisarna igen efter lovet.

Carl: 
På sportlovet var det skönt att inte behöva komma ihåg läxor och att få vila. När vi kom tillbaka till skolan var det kul att få träffa kompisar igen och få inspiration om musik av Helge Antoni.

Freja: 
Det bästa med sportlovet var att man kunde ha extremt många sovmorgon och man kunde leka med kompisarna jätte mycket. Det bästa med att komma tillbaka till skolan var att träffa alla kompisar och att vi fick träffa Helge Antoni.

Robert: 
Eftersom jag var sjuk på sportlovet så gjorde jag spel på en hemsida som heter ROBLOX. Det bästa med att komma tillbaka till skolan var att få träffa mina kompisar.

Vigor: 
Det bästa med sportlovet var att få åka till Skåne. Det bästa med att komma tillbaka var att få träffa alla kompisar.

Elena: 
Det på sportlovet var att få åka till Karlskrona och träffa mamma, min lillasyster, mormor, min morbror Max, morbror David och att vara på Lek och busland. Det bästa med att komma tillbaka till skolan var att få träffa alla kompisar och att få lyssna på Helge Antoni.

Bernadina: 
Det roligaste på sportlovet var att få komma bort från skolan, att inte få läxor och att färga håret. Det bästa med att vara tillbaka i skolan är att få träffa kompisar.

Katarina: 
Det roligaste på sportlovet var att färga håret och det roligaste att komma tillbaka till skolan var att få träffa alla kompisar.

David: 
Det bästa med sportlovet var att jag fick göra nästan vad jag ville med min fritid och inte behöva tänka på läxorna. Det roliga med att komma tillbaka var att ha lektioner och att få träffa kompisar och att få träffa Helge Antoni.

Siri: 
Det bästa på sportlovet var att få åka skidor i Romme och kolla på valparna. Det bästa med att  komma tillbaka till skolan var att få träffa Helge Antoni och träffa kompisarna. 
Tuva: Det bästa med sportlovet var att få träffa mina kusiner och att sitta framför tv och slappa. Det bästa med at komma tillbaka till skolan att träffa alla kompisar.

Charlotte:
 Jag tyckte det var kul att åka till Estland med min familj, mormor och morfar. Det var kul att komma tillbaka till skolan och träffa alla kompisar och träffa Helge Antoni och att ha lektioner igen.

Erik:
 Det bästa med sportlovet var att vara med farmor, farfar, mormor och Moa. Det bästa med att komma tillbaka till skolan var att få träffa kompisar.

Leo Lukas: 
Det bästa med sportlovet var att åka skidor, bada och äta på Majkens sylta (restaurang). Det bästa med att komma tillbaka till skolan var att få lyssna på Helge Antoni och träffa alla kompisar.

Elsa: 
Det bästa med sportlovet var att få åka skidor. Det bästa med att komma tillbaka till skolan var att få träffa kompisarna.


 Eleverna som inte kunde eller fick delta på idrotten fick agera fotografer.
Eleverna tränade på hjulning, kullerbyttor, sats och balans. Helge Antoni. Helge fick skriva autografer.

 På syslöjden har eleverna inspirerat av vårt Same tema.

 Eleverna hoppas på att få sy egna dräkter.


 På NO hade vi fysik och kemi frågor som eleverna svarade på mini whiteboardtavlor.

 En gruppbild med Helge Antoni.

Trevlig helg till er alla!

Linda och Felix
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar