fredag 6 mars 2015

Två utmaningar

Hej!

Denna vecka har vi kört ordentligt igång med två utmaningar. 
Vi har gått med i batterijakten som går ut på att eleverna samlar in batterier till skolan. Eleverna lär sig att hantera batterier samt påminns om hur viktigt det är att dessa inte hamnar på fel ställen såsom i naturen. Varje batteri vi får in så tejpar vi plussidan och därefter in i en insamlingspåse. Batterierna ska vägas och uppgifterna ska föras in i protokoll. Den klass som samlat ihop mest kan vinna en klassuppsättning med surfplattor. Så har du batterier hemma så är du välkommen att lämna in dem till oss!

Den andra utmaningen vi har är en matematiktävling. Det är programmet/appen 10monkeys som vi spelar för att samla ihop poäng. När eleverna svarar rätt på matematikuppgifterna så får de poäng. Uppgifterna berör de kunskaper som eleverna fått från åk 1 upp till åk 4. Det är uppgifter som berör allt från geografiska figurer till division. Eleverna samlar även individuella stjärnor som gör att de kan hålla koll på vilka kunskapsbitar de tränat på. Som lärare får jag ta del av elevernas prestationer i spelet via anmälningssidan och jag kan då se hur det har gått och vad eleverna behöver träna mera på. 
 Även i denna tävling kan man vinna surfplattor. 
Leoparderna är riktigt entusiastiska och tränar för fullt på matematik!

I kommentarerna nedanför får ni ta del av vad eleverna tycker om utmaningarna vi deltar i.

Vigor: 10 monkeys spelet var jätte roligt. Det var roligt att kulsäsongen har börjat.

Bernadina: Det har varit bra och roligt att vi har börjat med egna idrottslektioner. Jag tycker det har varit roligt att kulsäsongen har börjat igen.

Elena: Jag tycker det är bra att vi började med 10monkeys. Man får poäng och man övar på matematik. Det är också kul att vara med i batterijakten för då hjälper vi miljön.

Robert: Jag tycker att det var bra med 10monkeys. Man vill ju vinna och då tränar man automatiskt mera på matematik. Batterijakten är bra för då kan batterier återanvändas. Det var kul att kulsäsongen har börjat.

Isaac: Jag tycker det var kul med 10monkeys för man tränar på matematik på ett roligt sätt. Batterijakten är kul för vi har samlat så många batterier att vi egentligen borde få en hel dag att arbeta med hälften av dem.

Maja: Jag tycker det är kul att vi är med i många tävlingar. Batterijakten är rolig och 10 monkeys är rolig. Jag tycker att vi också kunde vara med i majblomman. Jag tycker det är bra att vi får hålla i egna idrottslektioner. Det var intressant på bilden då vi fick veta mera om kända svenska konstnärer. Det är också skönt att våren börjar komma och att kulsäsongen börjat.

Siri: Jag tyckte det var kul att hålla i idrottslektion med Elsa. Jag tycker det är kul att vi gått med i batterijakten och 10monkeys.

Robin: Jag tycker det är kul med 10monkeys spelet och att köra fotboll på rasterna.

Tuva: Det var kul med batterijakten för vi har fått in så många batterier. Det är kul med 10monkeys för att vi lär oss matematik på ett roligt sätt. 

David: Det är roligt med batterijakten för då får vi samla in och tejpa dem. Det är kul med 10monkeys för då får man lära sig matematik på ett annat sätt. Det också roligt att kulsäsongen börjat.

Freja: Jag tycker det är kul med 10 monkeys och batterijakten. Jag tycker det skulle vara kul att vara med i majblomman. 

Katarina: Jag tycker att det är kul att vi är med i batterijakten för då hjälper vi miljön. Det är kul med 10 monkeys för då får vi hålla på med matematik på ett annat sätt.

Charlotte: Jag tycker att det är kul med batterijakten för då får vi samla in batterier och hjälpa miljön. 10 monkeys är kul för då får vi jobba med matematik på ett annat sätt.

Erik: Det är inte så kul när jag inte kan vara med på idrotten pga min brutna handled. Det positiva är att jag lärt mig att rita en hamburgare och läsk. 

Vilgot: Jag tycker det är kul med batterijakten för då får vi sitta och pyssla. Det är kul att vi också jobbat med matematik på ett annat sätt. Jag tyckte att idrotten med Björnarna igår var roligt.

Amanda: Jag tycker det är roligt att vara med i 10monkeys och batterijakten. Det är också roligt att vi får hålla i idrottslektioner.

Ida: Det är jätte roligt att vara med i batterijakten. Då får vi samla ihop jätte många batterier. Det är också roligt med 10 monkeys för då kan man räkna matematik på ett annat sätt och lära sig ännu mera.

Leo Lukas: Det var kul att vara med i 10 monkeys. Det är kul att vara med i batterijakten. Det är också kul på idrotten.

Nathan: Det är kul med batterijakten för vi får tejpa dem. Jag tycker att det är också kul med 10 monkeys för att det är så lätt.

Elsa: Jag tycker det är kul att vi är med i batterijakten. Det är kul när vi får göra egna lektioner på idrotten.

Love: Det var roligt med batterijakten och 10 monkeys. Dem är roliga för att man lär sig saker.Vi fick ta del av en Leopards resa till Åre.
Efter presentationen fick eleverna lust att resa till Romme för att åka slalom. :)
  Eleverna planerar och håller i egna idrottslektioner.

Eleverna har planerat enligt en modell så att den innehåller uppvärmning, huvuduppgift och avslutning. Eleverna har även i uppgift att tänka ut ett mål/vad eleverna ska lära sig under lektionen.

 Så här såg det ut när vi jobbade med batterijakten. På Fysik och Kemi har vi pratat om lösningar. Eleverna fick då göra experiment.Trevlig helg!

Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar