fredag 24 september 2010

Snipp snapp slut - så var veckan slut!

Hejsan alla!

Ja de går ju så fort dessa veckor. Det känns som om veckan bara hinner börja och så är den slut. Därför är det viktigt att man tar tillvara på den tid som finns. Det tycker jag leoparderna har gjort denna vecka. EQ-undervisningen och lässtunderna på morgonen handlade om känslor den här veckan. Eleverna har bland annat fått rita ansikten som visar olika känslotillstånd och berättat om varför man ibland är glad, ledsen, förvånad m.m. I matten har vi talat mycket om olika begrepp och utfört en hel del additioner samt laborerat med klossar. Klossar är ett mångsidigt verktyg och eleverna har även bildat bokstäver med dem. De tyckte de var riktigt kul!

Höjdpunkten i veckan var ändå torsdagen då de äntligen fick sina efterlängtade datorer. Det var som  julafton i leopardernas klass och eleverna jobbade väldigt ivrigt och skrev flitigt på dem. Det skrevs ut dokument efter dokument. Det känns skönt att vi kommit igång med dem nu. Vi kommer att lära oss mycket genom datorerna och det var roligt att se vilken entusiasm de medförde!

På fredagen var det morgonsamling i Hälsoskaparnas utrymmen och både leoparderna och tigrarna fick framföra sin Lennart Hellsing repertoar. Det blev fantastiskt! Alla sjöng verkligen ur hjärtat och jag fick återigen känna mig stolt över mina elever. Så ska vi fortsätta framöver.

Efter en trevlig vecka önskar jag er alla en riktigt trevlig helg! Sköt om er om era barn.


Staffan

Veckans bilder:

Eleverna laborerar med klossar och bildar siffror.


Vi har sett många hjortar på vägen till lunchen. Men var är de nu?!

Leoparderna fick sina datorer!

De skrev ivrigt och var väldigt duktiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar