fredag 17 september 2010

Veckan i Gripsnäs!

Hej allesammans! 
Skolveckan har nått sitt slut och det är återigen fredag och helg för alla barn och vuxna. Vi har hunnit med mycket trevligheter i veckan, bl.a. lärt oss hur lönn- och eklöv ser ut samt tillverkat egna löv. Vi har också talat om skillnaden mellan stad och landsbygd och eleverna har ritat en egen stad som småningom sätts upp på väggen då alla är klara. Eftersom veckan varit rätt intensiv så var säkert torsdagens avkopplingstimme och massagestund värdefull för många av eleverna!
Eleverna har också fått öva sig att läsa enkla ord denna vecka. De fick själv avgöra hur svåra orden var genom att markera dem med olika färger. Att lära sig läsa är inte det viktiga just nu, utan det viktiga är att de ska känna en glädje att vilja kunna läsa! Jag måste verkligen också berömma engagemanget hos eleverna under matematiken. De är jätte duktiga och vill lära sig så mycket.
Vi fick även en överraskning på fredagen då faddereleverna i årskurs 3 besökte våra utrymmen och sjöng en sång för oss! Det uppskattade verkligen förskolebarnen. Faddrarna fick också en guidad rundtur i skolan av de yngre. Det känns väldigt bra att fadderverksamheten sparkat igång och barnen tyckte det var spännande. 
Jag vill efter dessa rader önska er alla en riktigt fin helg!
Mvh, Staffan 


Veckans bilder


Faddrarna går ner till Gripsnäs med
 förskolebarnen på fredag morgon. 


                                          Faddrarna får en guidad rundtur på Gripsnäs.
                              

                               Och sjunger så vackert för förskolebarnen!


Leoparderna gör höstaktiga lönnlöv!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar