fredag 15 oktober 2010

Fredagsmys

Ciao!

Skolveckan är slut och vi har som vanligt haft en hel del trevliga och lärorika inslag i veckan som gått.  FN-dagen närmar sig och vi har talat om allt från fattiga och utsatta människor till naturen och en hållbar utveckling. Leopardeleverna har så mycket att berätta och det är alltid lika intressant att ta del av deras tankegångar och att se saker från deras synvinkel. 
På tisdagen hade Ingrid med sig pappa Federico och mamma Tina till skolan och lärde de övriga barnen lite italienska! Eleverna tyckte det var hur roligt som helst och de fick bland annat lära sig några ord på engelska och att räkna till tio. Ni var inte där, men jag kan lova er att barnen uttalade italienska lika bra som svenska! (lärde mig också själv en del... )

Musiklektionerna har varit peciellt trevliga att hålla den här veckan då eleverna fick pröva att spela på de olika instrumenten som nyligen blivit inköpta. Jag ser verkligen fram emot allt skoj vi kommer att ha med dessa instrument framöver. Veckan avslutades med en mycket lyckad och lärorik träff med årskurs 1 uppe vid Gripsholmsviken. Leoparderna sjöng för ettorna och ettorna visade i sin tur hur ett program fungerar på datorn.  Det var en mysig atmosfär som rådde och eleverna uppskattade det mycket. Så vi tackar årskurs 1 för att vi fick komma och hälsa på!

Summa summarum så har det varit en riktigt fin vecka igen. 

Kom ihåg föräldrar att det blir Picasso-vernissage på eftis uppe vid Gripsholmsviken den 28.10 kl 14-17.  Barnen har gjort fina verk som de gärna visar upp för er!


Veckans bilder:

 
Vackra höstvyer vid skolan...


Uno, due, tre, quattro, cinque... Federico lär eleverna italienska.


Ingrid berättade om sin skola i Italien för klassen. Det var spännande!


Mellan lektionerna går det bra att skoja på med varandra!


Fredagens sång- och dataträff med ettorna satte guldkant på veckan.

Ettorna kan det här... Förskolebarnen tittar på och lär sig.

Det var ju hur kul som helst tyckte barnen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar