fredag 8 oktober 2010

Fullspäckad vecka!

Hej igen!
Denna vecka har innehållit en hel del avvikande, överraskande, men trevliga inslag. Veckan inleddes med Internationella barndagen på måndagen och hela skolan begav sig till Mariefreds kyrka för att lyssna till en tankeväckande predikan och för att sjunga alla sånger vi övat in föregående vecka. Eleverna skötte sig riktigt bra inne i kyrkan och lyssnade på vad prästen hade att berätta. När det gäller sångerna så blev eleverna lite blyga, men vi ska öva på dem och så småningom så är jag säker på att alla vågar sjunga ut! 
I klassrummet har vi pysslat med en hel del denna vecka, bland annat diskuterat blixtar och åskväder och eleverna har ritat jättefina blixtar. Vi har kommit igång ordentligt med datorerna nu och den här veckan fick eleverna öva fingersättning, öva skriva alfabetet med stora och små bokstäver och spela olika mattespel. De tyckte de var skojigt!    
Vi har satt annars bytt ut stolarna mot bänkar i klassen med anledning av att stolarna gick att snurra, höjas och sänkas. Det är mycket lättare att koncentrera sig då man sitter stilla! 
Eleverna har trivts bra med dem hittills. 
Veckan avrundades med fadderträff i Orangeriet och vi övade tillsammans in en ny sång. Det har sagts förr, men de är alla duktiga att sjunga! 
Vill för övrigt påminna er föräldrar om att man bara tar med sig leksaker på fredagar och att vi bara leker med dem på den utsatta tiden. Spel, kort och bytesaffärer med olika föremål på rasterna har vi också valt att sluta med. Hoppas ni har förståelse för detta. 
Ha en riktigt bra helg allesammans, 
mvh Staffan    


Bilder denna vecka:

internationella barndagen i kyrkan i Mariefred

Glada miner och mitt uppe i datavärlden!

Förskolebarnen har förstått att de är lyckligt lottade som har egna datorer.

...Men vad står det egentligen på skärmen!??

I Leopardernas klass tycker vi om varandra!

Men vi arbetar flitigt också. Här klipper och klistrar eleverna en egen bondgård.

Visserligen får man klättra lite för att komma på sin plats. Men bänkarna är fina!


Två hurtiga tjejer ställde upp på bild under matten.

Fadderträffen på fredagen i Tigrarnas rum. 

Förskolebarnen och faddertreorna lyssnar på instruktioner innan vi börjar sjunga.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar