fredag 10 december 2010

Händelserik vecka!

Hejsan!

Veckan inleddes med en samling uppe vid Gripsholmsviken för att uppmärksamma Finlands självständighetsdag. Nina och Stefan berättade om Finland och lite om historien bakom självständigheten. De levande ljusen i fönstren bidrog till den mysiga stämningen. Vi sjöng sedan Finlands nationalsång. Detta tillfälle kändes särskilt viktigt för mig, eftersom jag inte kunde fira självständigheten hemma denna gång. Efteråt blev det trafiksäkerhet och eleverna fick lära sig hur man beter sig i en buss vid olycksfall. En poliskonstapel och en busschaufför gav viktig information och delade sedan ut ett reflex till alla elever som tack för att de lyssnat så flitigt. 
På onsdag pratade vi mycket om stora och små bokstäver och eleverna fick öva på att göra snygga bokstäver. De arbetade så flitigt och motiverat trots att det snart är jullov! Denna vecka har vi övat mycket på julspelet och julsångerna. Julfesten närmar sig verkligen med stormsteg. På torsdag kom  tigrarna på besök till klassen och vi övade julsångerna direkt från morgonen. Eleverna sjunger för fulla muggar nu och de sjunger dem även på rasterna, vilket känns bra för oss lärare. Hoppas alla sjunger lika duktigt på julfesten också!
Fredagen blev en riktig sportdag då eleverna fick öva inför Lusseloppet under idrotten. De åkte flera varv runt Apotekarängen och vädret var kanonfint. Hoppas det blir samma väder på måndag! 
Hoppas ni får ett trevligt veckoslut med barnen. 
Mvh, Staffan
Veckans bilder:


Poliskonstapeln berättar om trafiksäkerhet för eleverna.


Att träna skriva bokstäver är väldigt viktigt i skolan.


Nobeldagen uppmärksammades på fredag. Ia och Ken
berättade engagerat om Alfred Nobel och Nobelfesten. 


Eleverna skidar till Apotekarängen för att träna inför Lusseloppet.

Säkrast är att hålla sig i spåret. Annars kan man lätt halka
på rumpan, vilket händer väldigt lätt!


Klassmormor hjälper till där det behövs. 
Ett bättre humör får man leta efter!

  
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar