fredag 3 december 2010

Hej mitt vinterland...

Hejsan!

Det smällkalla vädret tycks ha tagit en paus i slutet av veckan och vi får äntligen uppleva lite mildare vinterväder igen. Snön ligger kvar och barnen har börjat skida på rasterna och under idrottslektionerna. De tycker de är hur roligt som helst! Inne i klassen har vi haft fullt upp med att träna skriva stora och små bokstäver och övat in engelska klassrumsord. 
Veckan har varit stämningsfull för eleverna i och med att vi på morgnarna öppnat kalenderluckan och delat ut julklappar. Veckan har också innehållit en hel del extraprogram som eleverna fått ta del av. 
Linda Roos, som praktiserar i vår skola höll på torsdagen en mycket trevlig mattelektion om geometriska former. Efter det kom brandinstruktör Michael Nyberg på besök till klassen och höll räddningstjänstens 6-årsutbildning för eleverna. De fick bland annat lära sig hur man beter sig vid eldsvåda och hur det fungerar på brandstationen när de får en utryckning. Eleverna lyssnade oerhört duktigt och fokuserat och de reflekterade mycket över vad instruktören sa, vilket han tyckte var bra. Efteråt fick eleverna varsitt diplom och en egen brandhjälm. Stolta och glada elever trallade sedan runt i klasserna efteråt. 
På fredag höll Ingrid italienskalektion för oss igen med hjälp av pappa Federico och mamma Tina. De hade en mycket väl förberedd lektion om italienska traditioner och lärde bland annat barnen olika julord. I slutet av lektionen fick eleverna skaka hand med varandra och hälsa varandra god jul på italienska, Buon Natale! En trevlig och lärorik vecka går snart till sitt slut. Men nästa vecka blir garanterat lika bra den också. Ha det bra!
Mvh, Staffan
Veckans bilder: 


Linda håller en bra lektion om geometriska former.

Lika som bär!


Två tjejer som också är klädda nästan likadant i det
vackra vädret. Perfekt väder att åka skidor på!


En tiger och en leopard leker i den fina snön.


Skidor är det som gäller just nu. En leopard gör ett stopp för kameran.


Nöjda leoparder som precis fått en brandutbildning, hjälm och ett diplom.


Ingrid och pappa Federico lär de andra barnen italienska.


Duktiga elever som jobbar med datorn, och vinkar till kameran!


Buon Natale allihopa! Lite för tidigt dock...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar