fredag 21 november 2014

Vecka 47

Hej!

Denna vecka har varit fylld med trevliga händelser. Vi har bland annat lärt oss salsa, varit på bio och fått besök av en före detta Leopardelev.

På onsdagsmorgonen marscherade vi iväg till Mariefreds Biohus för att kolla på en film som heter Tuffa Pojkar, en norsk film som handlar om mobbning. Eleverna tyckte om filmen och det bidrog till en hel del intressanta diskussioner efteråt. 

Vi har under några veckors tid här på skolan haft besök av Luis från Sydamerika, som är här för att lära sig svenska. Luis besitter den ädle konsten att dansa salsa, och ville gärna lära Leoparderna hur man dansar när frågan uppkom. På torsdagens danslektion fick vi därför experthjälp, och framförallt killarna i klassen häpnade över hur man kunde röra sig på sättet som Luis gjorde. Rolig lektion!

Torsdagen erbjöd även en rolig svenskuppgift som heter skrivning i cirkel. Eleverna fick skriva ett ord på ett papper, vika pappret så att inte ordet gick att se och skicka vidare till personer bredvid. Denna person fick skriva ett nytt ord och sedan skicka vidare. Till slut blev det en mening, som kunde bli hur konstig som helst. Vissa blev riktigt roliga!
T.ex: Kjolen är bra på babian.

Vi fick en riktigt trevlig avslutning på veckan. Ingrid, som gick i Leopardklassen upp till 2:an, kom på besök under fredagen. Hon berättade lite om hur det var på skolan som hon går i, Internationella Engelska Skolan i Stockholm. Detta ledde oss till att fundera på vad som är bra och vad som kan bli bättre på våran skola. 19/20 i klassen vill till exempel att lärarna ska vara ännu strängare och att om man inte uppför sig så ska man få stanna kvar efter lektionen i 2 h!


Bilder från salsalektionen:
Linda, Felix och Leoparderna önskar er en trevlig helg!


En extra trevlig helg från oss tre! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar